Vinna på lotto

”Det är ungefär som att vinna på Lotto”. Hur många gånger har man inte hört det uttrycket när man pratar om något som är väldigt osannolikt. Men kanske är det dags att slopa den formuleringen för gott? Chanserna är nämligen inte så små som man kan tyckas tro. Här ska vi reda ut begreppen och ge de bästa tipsen för hur man kan maximera sina chanser att vinna på lotto.

Jämföra olika lottospel

Detta är ett bra sätt för att försöka öka sina vinstchanser över en längre tid. Genom att jämför olika lottospel, till exempel i olika länder kan du hitta dina favoriter. Du kanske kan hitta någon liten fördel med en viss lottovariant som ger dig lite större vinstchanser.

Spela i rätt tidpunkt

Det kan faktiskt vara en smart idé att spela på lotto när jackpotten inte är alltför hög. När jackpotten växt sig till rekordartade höjder vet ju alla om detta och kan inte hålla sig borta från att spela. Det innebär att det blir betydligt fler konkurrenter om jackpotten, såväl som de andra vinsterna. Därmed blir det också betydligt svårare att vinna något. Då kan det istället vara smartare att spela på lotto när jackpotten är lite lägre, det ger större chanser att vinna på de flesta summorna.

Tombolan har inget minne

Tombolan som drar de rätta numren har inget minne och kan inte komma ihåg tidigare dragningar och därmed försöka ”jämna ut” resultaten över längre tidsperiod. Därför ska du inte lägga någon vikt alls vid tidigare dragningar. Varje dragning är helt slumpmässig och därför ska du också välja slumpmässiga nummer. Om du hela tiden väljer dina favoritnummer och nummer som till exempel har med dina familjemedlemmars födelsedatum att göra minskar faktiskt dina vinstchanser. Detsamma gäller nummer som ska följa vissa matematiska sekvenser, bollarna dras som sagt helt slumpmässigt.

Spela inte bort dina pengar

Det sista tipset är också det viktigaste. Lotto ska vara ett kul och avkopplande spel, och det blir det inte om du börjar spela med pengar som skulle behöva gå till mat och hyra, eller annat viktigt. Sätt därför upp en budget med lottopengar du vet att du har råd att förlora. Lotto är som sagt helt slumpbaserat, så det finns inga garantier på att du kommer vinna efter en viss tid eller liknande.